Prominenten

GM Jan Timman

De 'overgrootmeester' is er weer bij. Jan H. Timman behoeft eigenlijk geen introductie. In de Top-40 van Nederlandse schakers staat hij op de tweede plaats, maar dat had ook de eerste plaats kunnen zijn. In de vorige editie van het FishPartners Open eindigde Timman in punten gelijk met toernooiwinnaar Sokolov, maar met een mindere tie-break. Komende editie zal alleskunner Timman gewoon weer bij de kanshebbers horen! 


Jan Timman (l) tegen Hans Böhm tijdens een Kaaiemantoernooi bij En Passant. Viktor Kortchnoi kijkt toe.

IM Yochanan Afek

Deze al jarenlang in Nederland woonachtige IM is natuurlijk een meer dan verdienstelijk bordschaker. Bovenal is hij echter bekend als componist van schaakstudies, een discipline waarin hij een zeldzame grootmeestertitel heeft behaald. Lees daar meer over op bijvoorbeeld chess.com, waar je ook een poging kunt doen enkele van zijn composities op te lossen.

Yochanan Afek met zijn GM-titel. Foto: afekchess.com

IM Hans Böhm

Zijn lijst met verdiensten voor de schaaksport is haast onuitputtelijk. Als schrijvend journalist, radiomaker, schaakcommentator en wat dies meer zij heeft hij ongelofelijk veel betekend voor het Nederlandse schaken. Net als in 2018 is hij ook in 2022 weer van de partij.

Hans Böhm - Manuel Bosboom, FishPartners Open 2018